Lektor Katrine Qvortrup modtager Distinguished Innovator bevilling fra Novo Nordisk Fonden på næsten 6 mio. kr. til 3-årigt projekt om bæredygtig denimfarvning

tirsdag 16 jul 24
|

Kontakt

Katrine Qvortrup
Lektor
DTU Kemi
31 21 66 21

Kontakt

Carsten Dam-Hansen
Seniorforsker
DTU Electro
46 77 45 13

Vi er glade for at kunne offentliggøre at Katrine Qvortrup, lektor ved DTU Kemi, har modtaget en Distinguished Innovator bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 5.994.782 kr. til projektet ”Indican-based light-driven blue denim dyeing for low-impact fashion”.

Projektet, der inkluderer medansøger, seniorforsker Carsten Dam-Hansen, DTU Electro, sigter mod at udvikle en ny teknologi til farvning af denim med lys og indican, som er mere skånsom for miljøet end traditionel indigo indfarvning. Traditionel denimfarvning bruger en række hårde kemikalier og forårsager betydelig miljøforurening, men gennem at anvende indican og lys forventes markant reduktion af miljøpåvirkningen ved denimfarvning.

Projektets resultater kan potentielt bidrage til revolutionere tekstilindustrien, idet forskerteamet også vil fokusere på at gøre teknologien tilgængelig for industriel anvendelse og dermed økonomisk levedygtig. Bevillingen strækker sig over tre år og understøtter et banebrydende projekt, som kombinerer fotokemi, optisk ingeniørkunst og procesoptimering, der kan bidrage til at opnå en global førerposition inden for bæredygtig denimfarvning.

Se bevillingen på Novo Nordisk Fondens hjemmeside her.

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.